01-06-07

Nog eventjes...

Terug van de uitstap naar de geitenboerderij mochten de kinderen zich klaarmaken voor de avondactiviteit. Lekker gedoucht en met propere kleren aan, verschenen ze aan het avondmaal “spaghetti Bolognese” (of  boterhammen met beleg). Na het eten werden ze verdeeld in groepjes en werd er een quiz gespeeld. Tussen elke vragenronde  (foto’s, muziek, stripverhalen en algemene kennis) was er een optreden van een groepje. Deze toffe avond werd afgesloten met een dans en de leerlingen kregen nog een pakje chips en een frisdrank. Rond 22u lag iedereen in bed. Deze morgen mochten ze iets langer slapen. Ontbijtbuffet, kamers opruimen, nog twee uurtjes sport, als middagmaal soep, balletjes in tomatensaus, broccoli en aardappelpuree en rond 13u30 vertrokken ze naar Technopolis te Mechelen. Wat ze daar allemaal zullen beleven vertellen ze straks bij aankomst.

Ze worden rond 18u30 in Gavere verwacht. (Indien ze grote vertraging zouden oplopen zal dit op de blog te zien zijn). Ik ben er zeker van dat de kinderen een onvergetelijke week achter de rug hebben en nog vaak aan dit gebeuren zullen terugdenken. Ook proficiat aan de begeleiders voor deze extra inspanning!!! ICT-coördinator,  juf Hélène.

17:03 Gepost door Dirk Meester in Algemeen | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

Straks komen ze naar huis...

Gisteren is het toestelturnen heel goed meegevallen. De trampoline, evenwichtsbalken, plint, bok,... alles kwam aan bod. Ook de initiatie judo was een meevaller. In een speciale ruimte vol dikke matten probeerden de kinderen elkaar uit evenwicht te brengen. Na het sporten gingen de kinderen aan tafel. Op het menu stond, soep, kalkoengebraad, boontjes, aardappelen en een vanillepudding. Om 13u30 vertrokken ze met de lijnbus naar een onbekende bestemming... de kinderen waren heel benieuwd waarheen de bus hen zou brengen. Toen ze de pijltjes van Bobbejaanland in het oog kregen, dachten ze dat ze een bezoek aan het pretpark zouden brengen. De juffen kregen het even warm want dit was niet de bedoeling. De bus reed het pretpark voorbij en eventjes was er een lichte ontgoocheling. Even verder kwamen ze bij een geitenboederij. De ontgoocheling maakte al gauw plaats voor verwondering. Wandelen tussen 200 geitjes, dat maak je toch niet alle dagen mee. De gastvrouw gaf een schitterende uitleg, op kinderniveau. Ze leerden een hele boel bij oer het leven op de boerderij. En als afsluiter mochten ze proeven van een zelfgemaakt geitenijsje. Heerlijk smullen in het zonnetje. Want terwijl het water hier met bakken uit de hemel neerviel, zaten ze in Lichtaart lekker in het zonnetje.

08:00 Gepost door Dirk Meester in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |