31-05-07

Ze zijn het daar al goed gewoon...

Gisteren na het avondmaal zijn onze kinderen terug gaan zwemmen. Nog eventjes tijd voor koek en drankje en dan… naar bed. De juffen merkten op dat het gisterenavond al veel vroeger en deze morgen al langer stil was op de slaapkamers. Ik mocht jullie ook laten weten dat ze trots zijn op onze kinderen. In het sporthotel zijn nog twee groepen aanwezig en zonder blozen mogen we zeggen dat onze kinderen de ‘braafste’ zijn.

Tijdens het telefonisch contact waren ze net aan het ontbijten. De kinderen konden terug kiezen uit een groot ontbijtbuffet – voor elk wat wils. Deze voormiddag gaan ze toestelturnen en maken ze kennis met judo. Na het middagmaal gaan ze met de bus naar de kindergeitenboerderij in Lichtaart en daar mogen ze zelfgemaakt ijs degusteren. Toen ze deze morgen opstonden was het lichtjes aan het regenen maar juf Ann vertelde me dat het aan het uitklaren was. Rond 18u meer nieuws uit Herentals.

08:49 Gepost door Dirk Meester in Algemeen | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

30-05-07

Kajakken en dansen...

Deze morgen rond 10u konden we alweer aan een sportieve dag beginnen. De ene groep ging kajakken op het meer achter ons sporthotel, de andere groep trok naar de sportzaal en ging dansen. Rond 11u werd er gewisseld. De kinderen kregen eerst wat uitleg op het droge. Daarna werden ze, netjes inpakt in een reddingsvest, in hun bootje op het water gelaten. Algauw hadden ze de techniek van het peddelen te pakken, ook draaien werd in een mum van tijd aangeleerd. En dan… het meer op en af en dat onder een stralende zon! In de sportzaal werd er gezwoegd en gezweet. Op toffe hiphopmuziek werd een dansje aangeleerd. Op de laatste acht tellen van het liedje mochten de kinderen zelf een beweging zoeken. Tof hé. De kinderen hebben zich reuze geamuseerd, de foto’s zullen er niet om liegen. Om 12u30 kwamen ze als een roedel uitgehongerde wolven aan tafel. Kipfilet met currysaus, wokgroenten en rijst verdwenen van de borden als sneeuw voor de zon. Als toetje: een frisco! Njam njam.

Rond 14u vertrokken ze te voet richting zwembad. De juffen hadden een verrassing voor hen in petto… ze zagen het al van ver… de speeltuin. Een ganse namiddag konden ze ravotten. Super!  En dat was nog niet alles, ook de ijskar kwam langs en ze kregen allemaal een ijsje. Rond 16u30 waren ze terug op het domein. Er stond een chocomelk en er lag een Luikse wafel voor hen klaar. Nu mogen ze eventjes bij elkaar op de kamer en om 17.30u worden ze verwacht in de eetzaal. Straks gaan ze terug zwemmen en daarna naar bed…

18:14 Gepost door Dirk Meester in Algemeen | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

Blauwe lucht en een stralende zon

Rond 17u30 werden we verwacht in de eetzaal voor het avondeten. Op het menu stond boterhammetjes met beleg (hesp, kaas, salami, choco, confituur of smeerkaas) en een koude pastasalade voor de liefhebbers. Terug op kracht na het lekkere eten, maakten we ons klaar voor een verfrissende duik in het zwembad. Spetter, pieter, pater, lekker in het water… Rond 21u30 waren we terug, we kregen nog een drankje en een koek en na het ophangen van ons zwemgerief, het poetsen van de tandjes en het aantrekken van onze pyjama gingen we naar bed. De eerste nacht is altijd de moeilijkste om in slaap te raken. Enkele kinderen sliepen vrij vlug in en rond 23u viel ook de laatste dappere in slaap. Wat was het rustig, hier en daar een knorretje.

De eerste vroege vogels waren om 6u30 al vrolijk aan het fluiten. Rond 7u30 werd de rest van de groep gewekt met een vrolijk deuntje. Iedereen verscheen opgewekt en blij aan het ontbijtbuffet. Cornflakes, witte en bruine boterhammen, smeerkaas, hesp, worst, confituur, choco, fruitsap, melk, chocomelk, koffie, thee, yoghurt, appel, peer, sinaasappel  banaan. Keuze genoeg en straks sport. Op het programma staat kajak en dans maar daarover meer in ons volgend verslagje. (zonder technische problemen deze avond rond 18u op deze blog)

09:33 Gepost door Dirk Meester in Algemeen | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

Nieuws uit Herentals

Na een vlotte busrit (klein beetje file voor de Kennedytunnel ) kwamen we rond 10u45 aan in het Blosocomplex  “Het Netepark”. Na het uitladen van de bus gingen we gepakt en gezakt op zoek naar onze kamer. De bedden werden opgemaakt en de kleren uitgepakt… iedereen deed zijn best om dit zo netjes mogelijk te doen want de juffen hadden een ‘prijsje’ beloofd aan de mooiste kamer. Toen we klaar waren, kwamen de juffen inspecteren. De kamers lagen er allemaal piekfijn bij zodat iedereen gewonnen had! De juffen besloten deze opdracht door te trekken voor de rest van de week. Elke dag zouden ze een kijkje komen nemen op de kamers en de kinderen met de best opgeruimde kamer zullen de laatste morgen als winnaar worden aangeduid. Ondertussen was het 12u30, tijd voor het middagmaal. We kregen een heerlijk groentesoepje,  aardappelen, erwtjes met wortelen en een hamburger. Als dessert een banaan.

Om 14u begonnen we aan onze eerste sportactiviteit. De ene groep ging muurklimmen of op het luchtkussen spelen terwijl de andere groep aan het badmintonnen was. Na een uur werd er gewisseld. Het sporten viel goed mee. We zagen heel blije gezichten, de kinderen konden zich uitleven!!! Om 16u  kregen we ons vieruurtje, een chocoladewafel met een appelsapje. En let maar op jullie brievenbus want daarna kregen we even de tijd om een kaartje te schrijven naar het thuisfront.

09:03 Gepost door Dirk Meester in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

29-05-07

Ze zijn vertrokken...

Deze morgen zijn de leerlingen van het 3de en 4de leerjaar vertrokken op sportklas naar Herentals. Via deze blog proberen we tweemaal per dag een verslag over hun belevenissen neer te pennen.

09:27 Gepost door Dirk Meester in Algemeen | Permalink | Commentaren (5) |  Facebook |